last minute
Bastogneparfait met een druppie karamelsaus

Tapas

recept

Bastogneparfait

met een druppie karamelsaus

Voor 8 personen

Ingrediënten

Bastogneparfait

40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
100 gram suiker
2,5 dl slagroom (ongezoet)
4 bastognekoeken

Karamelsaus

100 gram suiker
2 dl koksroom

Instructies

Bereidingswijze bastogne parfait

Slagroom opkloppen tot yoghurt dikte. De eidooiers, hele eieren en suiker in een bekken doen en au bain-marie verwarmen tot 37 graden Celsius. Koud kloppen in de keukenmachine tot een luchtige massa. Spatel de massa door de slagroom. Kruimel de bastognekoeken en spatel ze voorzichtig door de massa. Vul de vormpjes en zet in diepvries.

Bereidingswijze karamelsaus

Doe de suiker in een pan en verwarm de suiker tot deze is gekaramelliseerd. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. Laat de karamel goed oplossen in de koksroom regelmatig roeren. Als de massa glad is af laten koelen.

Opdienen

Haal de parfait uit de vorm en leg in een tapasschaaltje. Doe er karamelsaus bij en een toefje slagroom op de parfait. Eventueel af garneren met een takje mint.